Over ons

In 2006 is Dramacoach opgericht door Esther Erdtsieck-Blaaser. Zij studeerde in 2000 af Docent Drama met een eerstegraads lesbevoegdheid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle (ArtEz). “De motivatie om in 2006 Dramacoach op te richten komt voort uit mijn behoefte om persoonlijke en op maat gemaakte diensten te leveren. Deze moeten inhoudelijk goed zijn en moeten een veilige en prettige sfeer hebben. Ik vind dat iemand zich het beste ontwikkelt als hij zich op zijn gemak voelt, daarna kunnen we de diepte in. Er is niets mis met leuk, wel met alleen maar leuk. Tijdens mijn lessen en trainingen zorg ik dat iedereen zich gezien voelt. De afwisseling tussen de verschillende doelgroepen houdt me scherp en gemotiveerd. Met Dramacoach houd ik me actief bezig met de professionalisering van het vak drama en dramadocenten in het algemeen.”

Esther is het gezicht van Dramacoach, ontwikkelt materiaal en stuurt het team Dramacoach-docenten aan. Dit team bestaat uit freelancers die, voor Dramacoach, werkzaam zijn door het hele land. Dramacoach werkt alleen met professionals met een afgeronde opleiding en/of ruime ervaring binnen het werkveld.

Naast het leiden van Dramacoach geeft Esther zelf drama- en danslessen, didaktiektrainingen en schrijft zij voor vakbladen.

Wil je op de hoogte zijn van wat Dramacoach en haar docenten doen gedurende het hele seizoen? Wij zijn zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram. We vinden het leuk als je ons volgt!