Ik ben docent

 

Wij coachen al jaren leerkrachten, theaterdocenten en pedagogische medewerkers die inspiratie op willen doen op het gebied van drama en hun vakdidactische vaardigheden willen opfrissen of verhogen.

Wij organiseren thema-workshops gedurende het hele jaar kijk hieronder voor het actuele workshop aanbod.

 

Wij adviseren, leren en inspireren wij door het ontwikkelen van lesmateriaal. De eerste uitgave is ‘Jij Kan Het Ook!’: een inspiratieboek met muziek. ‘Jij kan het ook!’ bevat 72 volledige dramalessen, verdeeld in 8 thema’s per doelgroep met 3 lessen per thema.

Het boek is te bestellen op jijkanhetook.nl

 

Na het succes van het boek ‘Jij kan het ook’ hebben we ook een spel uitgebracht: ‘Jullie kunnen het ook’, het spel geeft structuur voor het maken van een scène voor twee personen. Door de route van het spel te lopen wordt er een scène opgebouwd met non-verbale handelingen, emoties en tekst. Om het spel te introduceren aan docenten hebben we hier een workshop voor gemaakt.

Het spel is los te bestellen via jijkanhetook.nl.

 

Instructieworkshop jullie kunnen het ook!

Wil je het nieuwe schooljaar jouw leerlingen scènes laten maken met het spel Jullie kunnen het ook? Kom het spel doen met collega’s en ervaar welke mogelijkheden het spel allemaal biedt!

We starten de avond met soep en broodjes en leren elkaar kort kennen. Na een spel warming-up volgt de instructie van Jullie kunnen het ook! en ga je het spel doen met de andere deelnemers. Na afloop krijg je het spel uiteraard mee.

 

Esther is een energieke persoonlijkheid die een goede sfeer combineert met een stevige dosis vakkennis en een scherp oog voor individuele kwaliteiten en leerpunten. Ze weet in taal en didactiek aan te sluiten bij de meest uiteenlopende doelgroepen.

 Inspiratie kinderboekenweek 2021

Datum: 8 september 2021
Tijd: 16.30 uur – 17.30 uur
Waar: Online

Kosten: €125,-

Inclusief:

  • Twee kinderboeken om in de groep mee aan de slag te gaan
  • Het boek Jij kan het ook!
  • Muziek Jij kan het ook!
  • Het spel Jullie kunnen het ook!

Tijdens deze online training krijg je concrete lesideeën en drama-opdrachten voor tijdens de Kinderboekenweek. Naar aanleiding van Kinderboeken en het thema van de Kinderboekenweek geeft Esther tips en voorbeelden van drama-opdrachten. Het pakket met kinderboeken en lesmateriaal wordt naar je toegestuurd zodat je er als leerkracht blijvend gebruik van kan maken.

Totaal: € -