Kinderboekenweek Feest!

Al jaren geeft Dramacoach tijdens de kinderboekenweek gastlessen in het primair onderwijs door heel Nederland. Voor iedere leeftijd wordt een boek geselecteerd met het thema van de kinderboekenweek als uitgangspunt. Een gastles duurt 50 minuten. Het thema van de kinderboekenweek 2014 is 'Feest'. Hieronder staat een beknopt overzicht van ons aanbod voor dit seizoen. Voor meer informatie verzoeken wij een bericht te sturen zodat er een uitgebreidere beschrijving gemaild kan worden.

Groepen 1 en 2: Wie gaat er mee naar het feest? (Tony Ross en Jeanne Willis)

In de gastles wordt het boek voorgelezen door de gastdocent. Net als de dieren in het boek gaan we ons verkleden (de docent heeft materiaal mee voor de leerlingen. Als we verkleed zijn gaan we ook toneelspelen. Kunnen we dan zo goed doen alsof dat onze eigen juf of meester ons niet meer herkent? Aan het eind van de workshop vieren we natuurlijk feest!

Groepen 3 en 4: Feest voor Stef Stekel (Joke Verweerd - Remko van der Werff)

In de gastles wordt het boek voorgelezen door de gastdocent. De vrienden van Stef Stekel hebben een verrassing voor hun vriend. De leerlingen doen speloefeningen waarbij ze heel geheimzinnig mogen doen. En hoe voelt het als je weet dat er iets aan de hand is en je niet precies weet wat? En wat is dat toch met die slingers? Een leuke speelse gastles over vriendschap en verbondenheid. En uiteindelijk vieren we natuurlijk met de hele klas feest!

Groepen 4 t/m 6: Heksje Lily geeft een feestje (Knister)

In de gastles worden delen voorgelezen door de gastdocent. Lilly kan tante in slaap laten vallen en knuffels tot leven laten komen. Dat kunnen wij in de les ook. Daar hoeven we niet voor te kunnen toveren, daarvoor hoeven we alleen maar toneel te spelen. Een theaterles die de fantasieontwikkeling van de kinderen stimuleert. Uiteraard eindigen de gastles met een feest!

Groepen 1 t/m 8: Dansfeest Happy!

Veel scholen behandelen tijdens de kinderboekenweek een boek en willen een gastles a.d.h.v. het thema. Het thema van de kinderboekenweek is ‘Feest’. En op een feest hoort te worden gedanst! Deze feestdansles bevordert de algemene dansontwikkeling, improvisatie en dansplezier. En aan het einde van de les is iedereen 'Happy.
Acteerstudio Kids
Lesblok 1 (14 lessen)
11 september 2018
Zevenhuizen
Acteerstudio Junior
Lesblok 1 (14 lessen)
18 september 2018
Zevenhuizen
Acteerstudio (jong) volwassenen
Lesblok 1 (14 lessen)
18 september 2018
Zevenhuizen