Kinderboekenweek 2013

Ieder jaar voorziet Dramacoach talloze basisscholen in de randstad van gastlessen en/of een openingsact in de kinderboekenweek.

De openingsact van dit jaar gaat over twee vriendinnen: Lotte en Sanne. Zij vinden altijd hetzelfde leuk, op 1 ding na: Lotte houdt van sporten en Sanne houdt van lezen. En die twee gaan niet samen. Of toch wel? Als je er maar voor open staat...

Tijdens de gastlessen drama leest een dramadocent (delen) voor uit een geselecteerd boek en speelt samen met de leerlingen toneel. De leerlingen beleven en ervaren op deze manier het verhaal en het thema van het boek en de kinderboekenweek. Dit jaar gaat de kinderboekenweek over sport, door onze samenwerking met professionele sportdocenten kan er ook gekozen worden voor drama en sport. Met deze keuzemogelijkheid beslaat het project een hele dag waarbij drama wordt gegeven zoals eerder beschreven en de sporten uit het boek in een gastsportles door een professionele sportinstructeur wordt gegeven.

De geselecteerde boeken zijn:

•  Groep 1-3: Klaar voor de start...Spuit Elf is nummer 1 (Harmen van Straaten)

•  Groep 3-5: Koen Kampioen Avontuur bij FC Top (Fred Diks)

•  Groep 3-5: Hekje Lily Gek op voetbal? (Knister)

•  Groep 4-6: Geronimo Stilton Geheime missie Olympische Spelen

•  Groep 7-8: Cito stress, turntoestellen en afscheidsfeest (Gonneke Huizing)

Onze diensten in de kinderboekenweek zijn als losse gastlessen af te nemen of in voordelige arrangementen met meerdere lessen sport en spel.
Acteerstudio Kids
Lesblok 1 (14 lessen)
11 september 2018
Zevenhuizen
Acteerstudio Junior
Lesblok 1 (14 lessen)
18 september 2018
Zevenhuizen
Acteerstudio (jong) volwassenen
Lesblok 1 (14 lessen)
18 september 2018
Zevenhuizen