Zwarte Piet gastlessen basisonderwijs

Dramacoach wil de roerige tijd die de Sinterklaastijd vaak is op scholen aangenamer maken. Wij bieden een aantal gastlessen rondom het thema 'Sinterklaas en zijn Pieten'. Diverse scholen in Gouda en Nieuwerkerk aan den IJssel hebben deze lessen al gereserveerd.

Voor alle leeftijden zijn er gastlessen ontwikkeld die passen binnen de landelijk gestelde richtlijnen voor cultuureducatie. De leerlingen gaan samen met een bekwame theaterdocent aan de slag.

De onderbouw gaat aan de slag met: Hoe word ik een zwarte piet? Voor alle kinderen die later zwarte Piet willen worden, of voor hen die het gewoon een keertje willen proberen. De onderbouw/middenbouw moet hard aan het werk met De verdwenen Piet (onderbouw/middenbouw). De Sint heeft namelijk een probleem. Een van zijn Pieten is verdwenen. Er wordt een grote zoektocht op gezet. De leerlingen maken hun eigen toneelstuk van dit spannende verhaal.

Voor de bovenbouw hebben we een gastles ontwikkeld die Sinterklaas van een andere kant bekijkt: Wat doet Sinterklaas als hij niet in Nederland is? Woont hij dan in een Spaanse villa net al zijn pieten, zwemt hij in een rode zwembroek in de zee? Die man met die lange baard aan het zwembad in Spanje, dat had hem kunnen zijn! Een les voor alle stoere bovenbouwleerlingen die het geheim van 5 december kennen, maar voor wie het leuk is om toch in november/december met het leukste kinderfeest van het jaar bezig te zijn.

Meer informatie vragen of reserveren kan via ons contactformulier of via info@dramacoach.nl
Jij Kan Het Ook!
Inspiratieboek met CD
Lesgeven is gruwelijk eng!
Inspiratie leerkrachten kinderboekenweek
Musicaldagen in Nieuwerkerk
18 groepen dansen, zingen en spelen
Masterclass "Jij kan het ook!"
Inspiratie voor dramalessen
14 mei 2018
Zevenhuizen en Amsterdam
Acteerstudio Kids
Lesblok 1 (14 lessen)
11 september 2018
Zevenhuizen
Acteerstudio Junior
Lesblok 1 (14 lessen)
18 september 2018
Zevenhuizen