Haal meer uit je leeslijst!

Op zoek naar een nieuwe manier om leerlingen te laten ervaren dat lezen leerzaam en plezierig kan zijn? Met cultuurededucatie als middel geven wij gastlessen in het voortgezet onderwijs. Uit leeslijsten die binnen het VO worden gehandhaafd selecteert Dramacoach een aantal boeken. Tijdens de gastles worden er diverse spel (drama)-oefeningen gedaan welke ontwikkeld worden naar het onderwerp en/of de thematiek van het boek. Onze gastles enthousiasmeert de leerlingen tot het lezen van het boek en zet aan tot nadenken over het thema.

Met onze gastlessen wordt concreet gewerkt aan het volgens de Rijksoverheid vastgestelde kerndoel nummer 8 voor het vak Nederlands. Hierin staat dat de leerling verhalen leert lezen die zijn belangstelling tegemoet komen en zijn belevingswereld uitbreiden. Omdat wij cultuureducatie als middel gebruiken is het mogelijk om deze gastlessen met de cultuurkaart van het CJP te betalen

'Hoe overleef ik de brugklas?'(Francine Oomen) De gastles gaat over meedoen met de groep of jezelf zijn. Alledaagse gebeurtenissen worden overgoten met een theatraal sausje.

Mama Tandoori (Ernest van der Kwast) De gastles gaat over anders zijn. Met veel vaart en luchtigheid beseffen de leerlingen dat iedereen zich wel eens ongemakkelijk voelt

Eilandgasten (Vonne van der Meer) De gastles leert dat alles niet altijd is wat je meteen denkt. Met veel fantasieprikkelende opdrachten wordt duidelijk dat iedereen een vooroordeel heeft, dat geeft niet als je het maar kan veranderen.

Het Diner (Herman Koch) De gastles gaat over de schijn ophouden. Lichaamstaal liegt zelden, hoe zeg je het iets maar vertel je het andere?

De gastlessen duren een blokuur (100 minuten) en zijn ook te maken rond een door een school geselecteerd boek
Algemene verordening gegevensbescherming
Wij gaan zorvuldig om met uw gegevens
Acteerstudio Zuidplas
Acteerlessen van 4-70+
Jij Kan Het Ook!
Inspiratieboek met CD
Acteerstudio Kids
Lesblok 1 (14 lessen)
11 september 2018
Zevenhuizen
Acteerstudio Junior
Lesblok 1 (14 lessen)
18 september 2018
Zevenhuizen
Acteerstudio (jong) volwassenen
Lesblok 1 (14 lessen)
18 september 2018
Zevenhuizen