De Blije Fietser

Henk Elderson is een gewone man. Een man met een gezin, een baan en hij maakt in zijn vrije tijd muziek. In 2009 speelde hij mee in 'Kapoen!'. Onder artistieke leiding van Esther kreeg hij een van de hoofdrollen en speelde en musiceerde 4 avonden lang voor honderden mensen. Niet lang daarna nam hij een sabbatical. Geen jaar, maar 3 maanden. In die maanden schreef hij zijn liedjes en maakte een CD. Dit eindigde in een CD-presentatie en toen ging Henk weer gewoon aan het werk. Toch jammer.

In 2010 besloot Henk een voorstelling te gaan maken. Hij benaderde Esther om hem te coachen. Zijn zus die tekstschrijver is en zijn muziek voorzag van teksten werd nauw betrokken bij het proces. Zo ontstond een verhaallijn. Een professionele decorontwerper bedacht het decor en Henk en zijn vrouw spendeerden zaterdagen in de garage om het in elkaar te zetten. Ondertussen waren er zanglessen, acteerlessen en muziekrepetities met de begeleidende band. De voorstelling is gebaseerd op het eigen leven van Henk: muzikaal kind groeit op en leidt normaal bestaan, vindt zichzelf niet bijzonder, maar slaagt er uiteindelijk in zijn droom waar te maken: eigen muziek maken. Met veel humor en zelfspot brengt Henk zijn eigen liedjes. Reggae, country, pop, Spaans en zelfs Chinese klanken komen langs. Al met al een verhaal over iemand die niet bijzonder is. Hoezo niet bijzonder? Maakt iedereen zulke mooie liedjes dan?

De Blije Fietser is een feel good voorstelling. Na deze voorstelling besluit iedereen hard te werken voor zijn dromen. Een droom is een doel met een einddatum. De einddatum van Henk is op 22 september 2012. Dan wordt Henk 50 jaar en gaat de Blije Fietser in premiere in De Baerne in Barendrecht. Daarna wordt de voorstelling gespeeld in kleine zalen en op festivals in Nederland.
Acteerstudio Kids
Lesblok 1 (14 lessen)
11 september 2018
Zevenhuizen
Acteerstudio Junior
Lesblok 1 (14 lessen)
18 september 2018
Zevenhuizen
Acteerstudio (jong) volwassenen
Lesblok 1 (14 lessen)
18 september 2018
Zevenhuizen