Dramacoach Undercover

In de eerste helft van 2009 heeft Dramacoach meegewerkt aan een uniek project. In opdracht van Menko Soeters van Clearfields bv heeft Esther Erdtsieck-Blaaser mystery guests getraind om undercover te gaan in de accute psychiatrie van de geestelijke gezondheidszorg. De Gelderse Roos (GGZ) in Ede is het eerste gezondheidsinsitituut ter wereld dat gebruik heeft gemaakt van mystery guests om de kwaliteit van hun zorg te testen.
Onder de naam ‘Care for Quality’ werden drie professionele hulpverleners uit de geestelijke gezondheidszorg als mystery guests opgenomen in de gesloten en de open afdeling van het gezondheidsinstituut. Zij moesten in korte tijd leren acteren. De ‘patienten’ moesten hun emoties zo natuurgetrouw vorm geven om er voor te zorgen dat het personeel niet zou merken dat zij de aangekondigde mystery guests waren.
Tijdens een intensieve tweedaagse training, waarbij bijna non-stop is getraind, zijn de mystery guests door Esther Erdtsieck-Blaaser gecoacht op het vormen van hun alter-ego en het oproepen en aansturen van emoties. Voor twee mystery guests volgde twee weken later nog een eendaagse kopcursus. Naast de hulpverleners werden ook andere personen in het complot betrokken en getraind door Dramacoach. Zij vervulden de rol van bezorgde familieleden. Eén van deze familieleden werd gespeeld door dramacoach Iwan Dam. Hij vertolkte de rol van de bezorgde broer van één van de mystery guests en bracht ‘de patient’ naar de Gelderse Roos. Al was het oorspronkelijk niet het plan, ook Esther ging undercover. Als de vrouw van één van de mystery guests haalde zij haar mishandelende en suicidale man op.
Aangezien het inzeten van mystery guests binnen de psychiatrie uniek is heeft het project grote nieuwswaarde. Inmiddels is er door o.a. NOVA, RTL nieuws, Trouw, NRC handelsblad en zelfs de New York Times aandacht aan het project besteed. Na maanden van geheimhouding kan Dramacoach nu ook eindelijk bekendmaken dat wij met trots hebben meegewerkt aan deze unieke en zeer succesvolle undercoveroperatie.
Acteerstudio Kids
Lesblok 1 (14 lessen)
11 september 2018
Zevenhuizen
Acteerstudio Junior
Lesblok 1 (14 lessen)
18 september 2018
Zevenhuizen
Acteerstudio (jong) volwassenen
Lesblok 1 (14 lessen)
18 september 2018
Zevenhuizen