Muziektheater in Barendrecht

Stichting De Waterdragers heeft als doel het organiseren en bevorderen van culturele evenementen binnen de gemeente Barendrecht. In 2006 produceerden zij de openluchtvoorstelling ‘Zand Erover’ en op dit moment organiseren een nieuwe voorstelling met de werktitel ‘In de Steigers’. De deelnemers aan dit culturele evenement zijn leden van verenigingen in Barendrecht en inwoners van deze gemeente.
Medio 2007 vernamen we dat de stichting zocht naar een regisseur en wisten we hen er van te overtuigen dat Esther Erdtsieck-Blaaser een uitstekende keuze was. Onze eerste opdracht was een analyse van het creatieve en artistieke proces en het opstellen van een plan van aanpak om zodoende inzicht te krijgen in o.a. kosten en benodigdheden, maar ook om de kwaliteit, efficiëntie en effectiviteit te kunnen waarborgen. De stichting was content met ons resultaat en besloot ons niet alleen de voorstelling te laten regisseren, maar ook het script te laten schrijven (Florian Kullberg), de choreografie te laten verzorgen (Elise Loermans, inmiddels vervangen door Jessica Willems) en de artiestieke leiding te geven (Esther Erdtsieck-Blaaser).
In januari 2008 werd voor potentiële deelnemers een kick off georganiseerd, zodat zij de omvang van het project konden ervaren en kennis konden maken met het creatieve team en de stichting. Een maand later startten de workshops zang, dans, drama en beeldende kunst en leerden de deelnemers o.a. de eerste basisvaardigheden van spel, zoals stemgebruik, timing en basishouding. Kortom hoe zich te presenteren op een podium. De workshopfase werd in mei afgesloten met een auditie. Op dit moment genieten de 60 spelers, 80 muzikanten en 125 koorleden van hun zomervakantie, maar in september starten de repetities en medio 2009 zullen zij schitteren op het marktplein nabij winkelcentrum Carnisseveste.
Acteerstudio Kids
Lesblok 1 (14 lessen)
11 september 2018
Zevenhuizen
Acteerstudio Junior
Lesblok 1 (14 lessen)
18 september 2018
Zevenhuizen
Acteerstudio (jong) volwassenen
Lesblok 1 (14 lessen)
18 september 2018
Zevenhuizen